Despre Iubire si Sex

Este ciudat modul in care se alatura astazi doua cuvinte si, in majoritatea contextelor in care sunt utilizate, unul dintre ele incepe sa fie brusc asociat sau confundat cu celalalt, pierzandu-si usor-usor adevarata insemnatate. “Iubire” si “sex” - un exemplu clasic in care sexul e confundat deseori cu iubirea sau invers, ceea ce pare mai trist, este ca iubirea inseamna sex. Dar, de fapt, ce inseamna unul si ce inseamna celalat? Am putea oare sa raspundem la o asemenea intrebare cand fiecare persoana este unica in felul sau si simte lucrurile intr-o maniera personala? Cel mai probabil nici nu am vrea sa stim ce inseamna pentru fiecare dintre noi iubirea si sexul ci, mai degraba, sa le putem amesteca intr-un soi de potiune magica si sa obtinem secretul unei iubiri perfecte, care include bineinteles si tainele sexului perfect. Dar cum perfectiunea nu prea exista, iar sexul fara iubire poate merge foarte bine, primitivitatea firii umane, adanc inradacinata in noi, face ca adevaratele valori morale sa se altereze in timp, iubirea sa se confunde cu un soi de sentiment de natura pur materiala iar sexul sa ramana doar o cale de evadare din anost sau nici macar atat.
Billy Crystal, celebrul actor american, afirma la un momendat ca “femeile au nevoie de un motiv ca sa faca sex, (iar) barbatii au nevoie doar de un loc”. Putem observa cu usurinta  modul in care lucrurile au “evoluat” si faptul ca iubirea nu mai este de mult privita cu incredere si devotament pentru ca ea insasi nu mai poate inspira incredere intr-un context social alienat din punct de vedere spiritual. Faptul ca ne etalam cu mandrie reusitele in materiei de noi cuceriri si totul se reduce la a fi un trofeu sexual pana la urma, nu ne poate ajuta sa evoluam din punct de vedere socio-cultural. Mentalitatea noastra este una gresita, de aceea si iubirea este inteleasa pe dos. Pornim cu stangul inca din momentul in care “evadam” din sanul familei, considerand ca am fost limitati si restrictionati pe nedrept, de aceea e bine sa pornim “la vanatoare”. Ei bine, iubirea ar putea fi considerata un fel de vanatoare, daca am utiliza armele corecte si ne-am incadra in regulile unui joc cinstit. Castigul ar fi unul binemeritat iar satisfactiile unele garantate. Dar regulile “jocului” au fost denaturate in timp si, din pacate, nu luam masuri pentru a ne reeduca spiritual pe noi insine si pe cei ce vor urma.

Unknown

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu