La o Barfa cu Bunica

La multi ani bunica mea, la cei 86 de anisori ai tai! Pentru ca pe lumea asta mi-a mai ramas doar scrisul pe blog, imagineaza-ti bunica draga ca ceea ce vei citi in continuare, o discutie de a noastra de acum cativa ani, citesti dintr-o revista glamour-oasa preferata de a ta. Sa stiti ca bunica mea chiar citeste reviste glossy si chiar imi rasfoieste blogul. Am o sarcina foarte grea azi, sa scriu viata bunicii in cateva randuri. Si cate imi cereti sa scriu despre moartea bunicii? Ii intreb ironic pe ai mei.


Bunica mea, Lenuta, in varsta de 86 de ani, a tras sa se odihneasca la hanul nostru in iarna lui 2007. Totul parea minunat in prima zi a sederii sale, era incantata de baie, struguri si televizorul color, dar totul s-a ruinat cand a vazut niste poze cu bunicul mort, cu al ei calut, Cezar, facut salam la spanioli, si cand a vazut casa, casa ei cuibusor de veselii cum ii place sa si-o alinte. Cu toate ca acolo nu mai exista provizii, porc, pisic sau macar soareci, acoperisul sta sa cada si nu mai are sobe functionabile, bunica vrea acasa.

Unknown

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Un comentariu: