Cum sa Scrii o Carte

Imi doresc de ceva timp sa scriu o carte. Am in minte ideea principala, stiu ce vreau sa se intample de la prima pagina pana la ultima, dar ceea ce nu reusesc este sa termin un capitol. Primele 100 de pagini au curs instant, dar acum am un blocaj masiv de care nu pot trece deloc. Frustrarea scriitorului a inceput sa apara si, la fel ca si multi dinaintea mea, imi vine sa ma las pagubas si sa nu mai scriu nimic. Cel putin acestea erau sentimentele pe care le aveam pana saptamana trecuta. Acum, am descoperit un tutorial pe internet care chiar m-a ajutat foarte mult! Din acel tutorial am invatat ca inainte sa incepem sa scriem o carte trebuie intai sa ne punem gandurile in ordine si sa realizam o schema. 


Sa conturam personajele, sa notam caracterele acestora si sa stabilim relatiile dintre ele. Dupa ce avem aceasta panza de paianjen tesuta, putem scrie ideile principale ale actiunii, care e intriga, actiunea, punctul culminant si care este deznodamantul. Desigur, de-a lungul timpului s-ar putea sa renuntam la anumite parti ale continutului romanului nostru, dar important este sa tinem cursul povestii si sa nu ne lasam purtati de val. Daca pe parcurs ne vine vreo idee revolutionara, atunci putem sa o punem si pe aceasta intr-o schema, dar trebuie sa ne intoarcem intotdeauna la romanul original! Scrisul este mai mult decat un hobby, este arta! Si de aceea trebuie sa avem grija orice punem pe hartie, pentru ca va influenta foarte multe suflete de-a lungul timpului!

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu