Va fi O Toamna Instabila

Meteorologii anunta ca aceasta toamna va fi una foarte ciudata. Vremea va oscila puternic iar ploile vor veni impreuna cu un vant puternic si alte fenomene extreme. Daca stam sa ne amintim ce am invatat atunci cand eram mici, stiam ca sunt patru anotimpuri, primavara, vara, toamna iarna, dar haideti sa ne gandim, mai stau oare asa lucrurile? Din pacate nu, temperatura a scazut brusc de la o zi la alta, de la 30 de grade la 12. Aceasta racire brusca a generat o adevarata viroza la nivelul intregii tari. Corpul uman nu este obisnuit sa suporte astfel de fenomene. Suntem sensibili la scaderile bruste de temperatura si presiune. 


Sistemul nostru imunitar se chinuie sa combata astfel de schimbari. In principiu, in ultimii sapte ani clima noastra s-a schimbat foarte mult. Vara vine brusc, iarna la fel, iar primavara si toamna dureaza mai putin decat inainte. Datorita efectelor pe care noxele le au asupra stratului de ozon si a coeficientului de poluare care continua sa creasca, trebuie sa ne asteptam ca pe urmatorii 20 de ani sa vedem schimbari climaterice din ce in ce mai extreme. Pana atunci si pana cand omenirea se va trezi la realitate, nu putem decat sa ne imbunatatim sistemele imunitare si sa avem grija de sanatatea noastra.

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu