Eticheta la O Masa Festiva este O Carte de Vizita

In epoca moderna, eticheta si bunele maniere sunt doua aspecte cunoscute din ce in ce mai rar in randul tinerilor. Dar atunci cand acestea sunt respectate cu strictete, impun respect si exprima intelepciune si incredere. Trebuie sa stiti care sunt regulile principale pe care trebuie sa le respectati atunci cand sunteti la o cina importanta impreuna cu colegii de munca sau cu viitorii parteneri. In primul rand, daca pe masa se afla un servet mare, acesta trebuie impaturit si asezat in poala. Da, aceasta practica inca este in uz, nu este un simplu gest pe care il vedem doar in filme, este un exemplu de respectare a bunelor maniere. Daca va ridicati de pe scaun, regula spune ca trebuie sa impaturiti servetul si sa il asezati pe sezutul scaunului pentru da de stire chelnerului ca va intoarceti. Unele restaurante lasa pe masa tacamuri pentru diferite feluri de mancare. 


Uneori va puteti trezi ca aveti farfuria flancata de trei tipuri de furculite sau linguri si nu stiti exact pe care dintre ele sa le folositi primele. Regula de eticheta care se aplica aici stipuleaza ca tacamurile trebuiesc folosite de la exterior inspre interior. Atunci cand am terminat felul de mancare, tacamurile se aseaza paralel in farfurie, iar lama cutitului trebuie sa fie mereu orientata spre interior nu exterior. Pentru a evita momentele in care „furati” painea unui coleg sau gresiti paharul cu apa, incercati sa tineti mereu minte o regula principala, painea se tine in stanga, iar paharul in dreapta. Astfel nu veti gresi niciodata! Manierele, eticheta si o pletora de soft skills va pot ajuta foarte mult in viata de zi cu zi. Toate aceste trei elemente principale vor exprima incredere, intelepciune si echilibru si vor contribui foarte mult la imbunatatirea calitatii vietii voastre!

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu