Razboiul Lumilor de H.G. Wells - Recomandare de Carte

Am primit de curand o “leapsa” de la Anca Blog, iar acum trebuie sa va recomand o carte de suflet. Iar pentru mine, aceasta este Razboiul lumilor de H.G.Wells, o carte pe care am parcurs-o de doua ori deja si al carei univers l-am explorat in toate formele lui. Dar ce anume din continutul acestui roman m-a facut sa devin atat de absorbita de el? Raspunsul este simplu, citind cartea printre randuri, iti poti da seama ca este un manifest la trezirea la realitate. Premisa este simpla, Pamantul este atacat de o civilizatie extraterestra superioara in aproape orice sens. Armamentele lor sunt mai bune, tacticile de cucerire la fel, iar omenirea este de-a dreptul neputincioasa. Cu toate acestea, salvarea vine intre timp, dintr-un loc neasteptat. Dar unde este acea “trezire” la care ma refeream? In neputinta omului fata de acest eveniment neprevazut, neasteptat si de nestavilit.


Wells descrie intr-un mod inedit modul in care Anglia este decimata de aceasta super-putere extraterestra, iar eu, ca si cititor am simtit in fiecare fragment, in fiecare fraza teroarea si neputinta pe care protagonistii carti o simteau atunci cand se intalneau fata in fata cu dispozitivele tehnologice ale extraterestrilor. Si am avut ceva de invatat din acea stare indusa de aceasta capodopera literara, faptul ca noi, ca si civilizatie suntem dezbinati. Ne auto-segregam in functie de granite, culoare, rasa si credinta, fapt care ne face sa fim slabi in fata unui astfel de eveniment nefariu. Dar uniti am putea rezista si invinge.

Invazia extraterestra nu este nimic altceva decat o metafora asupra evenimentelor care ne pun pe noi, oamenii, ca si specie in pericol, evenimente care ar putea sa ne decimeze daca nu lasam iubirea sa ne uneasca. Incalzirea globala, armamentul nuclear si chiar si virusii rezistenti la antibiotice, toate pot juca foarte usor rolul martienilor in acest caz, iar singura solutie ar fi ca noi, omenirea, sa lasam deoparte toate aceste mici diferente si sa ne unim intr-un tot unitar si armonios. Dupa ce am raspuns la aceasta “leapsa” pe bloguri, este randul meu sa o provoc pe Fashion Glow sa recomande o carte care a impresionat-o!

Teddy

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu