Cea mai Lunga Pestera din Sud-Estul Europei se Afla in Romania

Aproximativ 50 de kilometri are aceasta minunata formatiune naturala. Pana anul trecut, aceasta a putut fi vizitata doar de catre speologi, dar acum poate fi vizitata de turisti. Din pacate, intreaga lungime a acesteia nu este deschisa publicului. Ceea ce face aceasta pestera atat de greu de vizitat este faptul ca aceasta are o singura intrare. Pentru a ajunge dintr-un capat in celalalt sunt necesare opt ore pentru o echipa de speologi experimentati. 


Un alt motiv pentru care aceasta pestera nu poate fi vizitata de amatori in intregime este biosfera fragila care locuieste in ea. Specii rare de animale, pesti, lilieci, insecte isi au casa in acest ecosistem natural, iar acestea trebuie protejate cat mai mult de interventia omului in habitatul lor. Cursurile de apa care strabat aceasta pestera sunt o adevarata splendoare, acestea formeaza cascade, lacuri interioare si curg cu viteza mare prin subsolul acestei pesteri extraordinar de frumoase! 

Romania este presarata de astfel de minuni naturale, pesteri, grote, rauri subterane, dar si munti plini de secrete, trebuie doar sa le vizitam, sa le cunoastem si sa ne bucuram de ele, deoarece acestea sunt mostenirea pe care planeta ne-a lasat-o de-a lungul secolelor. Oriunde ati merge, orice ati vizita, in tara noastra sau in afara, trebuie sa respectati mediul inconjurator, cultura si traditia locului!

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu