Previziuni Stiintifice si Surprize pentru Fanii Spatiului

Se pregatesc foarte multe surprize pentru fanii spatiului. Mai multe agentii, atat private, cat si de stat vor lansa anul acesta misiuni spatiale care vor avea ca si obiectiv principal acumularea de noi informatii despre corpurile celeste. Primul eveniment a reprezentat lansarea rachetei Falcon Heavy, construita de catre compania lui Elon Musk, SpaceX. Prima incarcatura a lui Falcon Heavy a fost reprezentata de o Tesla Roadster, pe care Elon Musk a pozitionat-o pe orbita lui Marte. 


In aceasta luna, NASA va lansa o noua misiune pe Marte. Agentia din Statele Unite doreste sa aterizeze un nou vehicul robotizat pe suprafata planetei rosii care va putea sa recolteze mostre din adancul planetei si de asemenea sa studieze cutremurele care au loc pe suprafata acesteia. 

Boeing de asemenea vrea sa isi testeze sistemul de transport spatial. Avand in vedere ca din anul 2011, niciun astronaut nu a mai plecat in spatiu, Boeing si SpaceX vor sa revitalizeze programul spatial si sa dezvolte noi modalitati, mai ieftine si mai sigura de a transporta oameni dupa orbita Pamantului. 

Programele spatiale guvernamentale prin care astronautii puteau sa iasa in spatiu au fost oprite datorita impasului tehnologic. La ora actuala sumele necesare transportului unui echipaj uman dupa orbita Terrei sunt exorbitante, iar avand in vedere faptul ca inca nu s-a gasit o modalitate optima de reutilizare a propulsoarelor, astfel de excursii spatiale au fost oprite. Dar cu ajutorul organizatiilor si agentiilor private de transport spatial, putem sa ne asteptam ca aceste programe sa fie revitalizate.

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu