Obligatii si Asistenta Fiscala

Exista multe intrebari legate de obligatiile fiscale pe care fiecare persoana le are. Aceste intrebari sunt legate de amenzi, de certificatul fiscal, datele despre institutie, impozitul pe cladiri, impozitul pe mijloace de transport si taxa de habitat. O intrebare frecventa este motivul pentru care este conditionata plata taxelor si a impozitelor de achitarea amenzilor care se afla sub urmarire.


Exista cazuri in care se primesc somatii pentru amenzile de circulatie din anii anteriori. In evidenta fiscala sunt introduse procesele verbale de amenzi dupa ce acestea sunt transmise de catre politie sau de catre institutiile abilitate. Plata cu prioritate a obligatiilor fiscale care sunt cuprinse in titluri executorii sunt mentionate odata cu stingerea datoriilor la bugetul local asa cum este reglementata prin intermediul prevederilor articolului 115 aliniatul 2 din OG 92/2003 din Codul de Procedura Fiscala Republicat.

Este foarte important ca amenzile din dosarele de urmarire sa fie achitate cu prioritate. Sumele realizate din executare silita sunt achitate in ordinea vechimii, intai creanta principala si apoi accesoriile acesteia. In situatia in care dosarul de urmarire curpinde amenzi mai vechi, el se achita cu prioritate.

Ce presupune taxa de habitat? Identificarea dupa nume si prenume, cod numeric personal si adresa persoanelor platitiare a taxei de habitat are un dublu rol: de impunere echitabila si corecta si de identificare a persoanelor care se sustrag platirii taxei.

O alta intrebare este legata de motivul pentru care nu se elibereaza pe loc certificatul fiscal daca este platita taxa de urgenta. Regimul de urgenta pentru eliberarea documentelor solicitate de contribuabili reprezinta 24 ore de la ora depunerii cererii, o perioada care este necesara ca ele sa fie verificate si elaborate cu rigurozitate.

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu