Cursuri de Limbi Straine - Metodologie de Curs

Intotdeauna ne-am intrebat care este cea mai buna modalitate de a invata o limba straina. Vom lua ca exemplu limba engleza si vom incerca sa definim in ce consta metodologia de studiu adoptata in cadrul unor cursuri de limba engleza. In general, in cadrul cursurilor de limba engleza se pune accent pe cele cinci abilitati fundamentale in invatarea oricarei limbi straine, si anume: redactarea unui text scris, intelegerea limbii vorbite precum si a celei scrise, capacitatea de exprimare orala si interactiunea in cadrul unei conversatii.


Orice curs de limbi straine necesita punerea accentului pe interactivitate. Interactivitatea cursurilor se datoreaza, in general, activitatilor de comunicare care sunt practice, accesibile, foarte facil de inteles si, mai ales, sunt pe placul tuturor persoanelor care urmeaza un astfel de curs. Un curs bazat pe interactivitatea dintre trainer si cursant reprezinta un pas catre cunoastere. In cadrul acestor activitati sunt cuprinse:

  • jocuri de rol, precum si scenete-dialoguri in care sunt surprinse aspecte din viata reala
  • discutii libere sau care pornesc de la o temtica data
  • analize si simulari de caz (case study)
  • proiecte si exemple practice
  • exercitii ce necesita documentare suplimentara din partea cursantului
  • anchete, teste si concursuri, activitati de brainstorming
  • dezbateri, si activitati in perechi sau in grupuri mici: pairwork sau groupwork
  • aplicatii media si/sau proiectari de filme si prezentari video
Cursuri de limba engleza pentru manageri se desfasoara in parteneriat cu Pilgrims, una dintre cele mai importante institutii de invatamant pentru perfectionarea limbii engleze.

Cursurile de desfasoara in centrul de training Pilgrims din Cantebury, UK. Orasul, declarat monument istoric de catre UNESCO ofera turistilor posibilitatea de a cunoaste o parte din traditiile pelerinilor din epoca medievala. Participantii la curs pot vizita in timpul liber celebrele castele medievale, cele sase muzee sau celebra catredrala construita in Evul Mediu. Pentru a aprofunda mai bine cunostintele de limba englaza dobandite pe parcursul trainingului, Pilgrims recomanda cazarea in gazda la o familie de localnici. Costul unei saptamani de cazare cu mic dejun, cina si transport catre salile de conferinta incluse este de 330 lire.

Stiati ca aproximativ 89% dintre elevii din statele membre ale Uniunii Europene studiaza limba engleza ca si limba straina, la mare distanta de limba franceza (32%), a doua clasata!

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu