Cel mai Bun Vin Fiert din Ploiesti

Il gasiti intr-o carciuma faina, cu rocareala, pletosenii si prieteni de ocazie. Este vorba de Jazz Cafe, care e un bar cu mese de lemn inchis si vechi, cu karaoke in serile in care se imbata cineva, adica aproape zilnic si preturi bune pentru orice alcooale de le vrei. Merg acolo nu doar pentru vin, merg pentru liniste, desi iese din boxe rock de toate natiile. Merg pentru liniste, desi toata lumea rade, bea, fumeaza. Merg pentru liniste pentru ca merg cu prietena mea. Si cand merg singur, merg tot pentru liniste. Dar acesta nu e chiar obiectul articolului.


Va spun contraconometru despre cel mai fain vin fiert de prin ograda. Vinul fiert de prin alte parti e o pitiponceala. Vine in canuta cu farfurioara, lingurita, zaharel si un biscuite aferent. Fructele sunt taiate exact si-s mereu aceleasi. Si ospataritiele vin cu el in mana cu pasi calculati.

Vinul asta nu-i bun doar de gust, e bun de cum se prezinta, cum te saluta si cum te imbratiseaza, ti se deschide ca niste picioare proaspete si se termina cand ajungi aproape de origine. Miroase a seara si gusta a pofta. Ce e fain la vinul asta e ca vine in cani mari.

Chelnerii-s foarte de treaba in Jazz si par foarte familiali cand vin cu cate doua cani de vin in mana, cu peretii canilor patati de vin scurs usor, trantind canile pe masa. Asta-i fain, merge cu mucurile de tigara din scrumiere. Vinul te ia cand crezi ca totul bine si, pentru ca ta ia, intr-un final, totul devine din bine, mai bine.

Imi place de mor locul ala si mi se pare un adapost. E asa de familiar ca ospatarul ma vede si ma intreaba simplu: cate cani. De-asta imi place, ca daca mergi des pe-acolo oamenii te cunosc. Si-s oameni de treaba ma, vorbesti cu eu, nicio treaba, razi, canti cu ei la karaoke, e misto.

Dar de departe cel mai bun lucru la Jazz Cafe e vinul. E singurul vin fiert bun din Ploiesti, de-asta evit, de obicei, sa beau vin fiert din alte parti, am incercat din multe locuri, dar nimic nu aduce a asta. Si-i asa bine cand mananci fructele din vin si mai ai bani de alt rand.

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu