Ce sunt Porii Dilatati si cum putem Scapa de ei

Porii dilatati sunt extrem de vizibili pe suprafata pielii faciale. Sunt structuri superficiale ale pielii care arata mici deschideri pe piele. Aceste deschideri pot fi “infundate” cu dopuri foliculare ce constau din resturi sebacee care apar ca comedoane deschise. Acesti pori dilatati raman o preocupare cosmetica omniprezenta care afecteaza calitatea vietii pacientului. Porii mariti sunt dificil de tratat, partial din cauza lipsei de cunostinte a fiziopatologiei. Si totusi, daca respectati anumite reguli si alegeti un tratament pori dilatati adecvat, puteti scapa de ei dupa doar cateva sedinte. Astfel de tratament veti gasi la Yiara, clinica din Bucuresti apreciata de toata lumea, de la oamenii de rand si pana la vedetete. Vi se va oferi un tratament pori dilatati laser, cu tehnologie de ultima generatie, iar rezultatele va vor uimi. Totusi, sa vedem cum apar acesti pori inestetici. 


Unii din factorii care duc la aparitia porilor dilatati sunt seboreea, pierderea elasticitatii si tensiunii pielii si dimensiunea foliculului de par. Acestea sunt cel mai relevante acuze din punct de vedere clinic pentru patogeneza porilor dilatati. Alti factori potentiali asociati si cauzali includ predispozitia genetica, acneea, dermatita cronica si deficitul de vitamina A. 

Relatia directa dintre productia de sebum si dimensiunea porilor a fost bine stabilita, in special la barbatii care au in general niveluri mai mari de productie de sebum decat femeile. Productia de sebum si marimea porilor cresc substantial in timpul fazei de ovulatie a ciclului menstrual feminin, probabil ca efect secundar al cresterii progesteronului care afecteaza activitatea glandei sebacee. Prezenta acneei este, de asemenea, asociata cu porii faciali dilatati. 

Elasticitatea pielii are o corelatie negativa cu dimensiunea si densitatea porilor faciali. Este bine cunoscut faptul ca imbatranirea cutanata provoaca perturbari in cadrul colagenului si elastinei, care permit pielii sa-si piarda rezistenta. 

Densitatea si dimensiunea porilor pare sa varieze de la persoana la persoana, in functie de sex, etnie, varsta si culoarea pielii.

Tratamentele pentru porii faciali dilatati duc in primul rand la scaderea productiei de sebum, intinerirea pielii si / sau scaderea dimensiunii foliculare. Tratamentul cu laser de la Yiara si-a demonstrat de fiecare data eficacitatea in scaderea dimensiunii porilor in mod specific. Pielea va fi mai frumoasa, mai luminoasa si cu un aspect mai tanar.

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu