Retelele de Energie Electrica pot fi Monitorizate si Evaluate mai simplu prin Scanarea 3D cu Laser din Drone

Energia electrica ajunge la consumatorii finali prin intermediul unor retele electrice. Retelele electrice se pot intinde pe suprafete mari, au nevoie de o proiectare cat mai precisa si mai eficienta pentru a putea deservi un numar mare de consumatori. Toate problemele care apar la o retea electrica sunt mai usor de evaluat si de remediat daca se utilizeaza scanarea 3D cu laser, cu ajutorul dronelor.

Obiectele, retelele masurate sunt reprezentate prin mai multe puncte, norul de puncte este format dintr-o retea densa de puncte care permite analiza unor informatii de adancime sau unor date legate de parametri de functionare pentru diverse retele. Se obtine un 3D model digital, desene de inalta precizie foarte utile la proiectare sau controlul calitatii, la constructii si diagnosticari. Sunt imbunatatite datele de baza pentru modelele tiparite pe baza modelarii CAD, se vor analiza si ortofotoplanurile si date foarte precise legate de teren si suprafete.

Scanarile 3D vor permite actualizarea si extinderea instalatiilor de energie electrica, secventierea si planificarea eficienta. Dronele folosite pentru scanarile 3D sunt cele mai bune instrumente pentru cartografiere aeriana si modelare 3D. Cu o drona se vor obtine imagini de inalta rezolutie, retelele de energie electrica vor putea fi analizate in detaliu, se vor remedia orice defectiuni si imaginea de ansamblu asupra lor va fi mult mai clara. Se livreaza la cerere planuri 2D si elevatii, modele 3D diverse bazate pe toate datele colectate de dronele moderne.

Modernizarea infrastructurii urbane este dintr-odata o misiune simpla. Traseul si sarcinile liniilor electrice aeriene sunt masurate corect, studiile de fezabilitate pentru proiectarea de linii noi dureaza mai putin si sunt mai precise. Cartografierea rapida a retelelor electrice de inalta si medie tensiune, precum si actualizarile traseelor retelelor, optimizarea traseelor, determinarea necesarului de retea daca se doreste extinderea acesteia, iata alte avantaje pe care le poate oferi scanarea 3D.

Se reduc timpii necesari monitorizarii si evaluarii retelelor electrice, retelele vor functiona mai bine si vor putea fi proiectate cu o precizie mai mare, se vor observa usor toate detaliile ce tin de performantele lor. Evaluarea performantelor se va baza pe analize detaliate ale retelelor electrice, se vor lua cele mai bune decizii prin intermediul modelelor 3D generate.

Functionarea retelelor electrice, indiferent de zona pe care o vizam, nu va mai fi un factor de stres pentru companiile care le administreaza si pentru consumatori. Se vor lua toate masurile necesare pentru remedierea la timp a defectiunilor si a posibilelor greseli de proiectare aparute in timpul lucrarilor. Dronele inseamna si costuri reduse, timp mai putin pierdut in teren, precizie mai mare, date mai clare si mai multe si acces neingradit in orice fel de zone, chiar si in cele greu accesibile sau imposibil de accesat in mod normal.

Sursa foto: Topo Live Engineering

Centrul de Stiri

Iubesc scrisul, iubesc libertatea pe care acesta mi-o ofera si faptul ca imi permite sa ma exprim cum imi dicteaza sufletul. Scriu pentru mine, pentru liniste si nu in ultimul rand pentru voi, cititorii mei, oameni din spatele monitoarelor care descopera bucatele dintr-un suflet cald, de artist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu